Back to All Events

Expedice do Ekvádoru


Ekvádorská džungle nás žádá o podporu a nabízí nám své poklady. 

Dáváme dohromady skupinu 12 vědomých lidí a rodin, kteří se chtějí zúčastnit jedinečného setkání stařešinů - léčitelů ekvádorských indiánských kmenů. Tito stařešinové byli speciálně vybráni na základě dobrého srdce a čistých úmyslů. Podpoříme setkání finančně a jako poděkování se zúčastníme medicínských ceremonií.  Více informací o setkání stařešinů najdete zde.

Kmen Kichwa je jeden z kmenů, který stále žije tradičním životem. Mladí jsou ale taženi do měst a džungle je zneužívána těžaři a dalšími entitami. Jsme přátelé rodiny Augustina Grefy, moudrého jachaka (= přátelského šamana), který žije částečně v ČR. Skrze něj jsme se dostali s Quechua do kontaktu a byli jsme požádáni, abychom zorganizovali tuto expedici.

V únoru se tedy vydáme do Ruku Samay v Ekvádoru, kde budeme nejprve 2 dny pomáhat stavět stavení, ve kterém se setkání stařešinů odehraje. Poté začne setkání, kterého se zúčastníme a během něhož zažijeme 5 dní ceremonií. Poté zůstaneme další 4 dny s místními indiány, zažijeme jejich život.

Setkání Stařešinů bude diskutovat o budoucnosti místních tradic a medicínského vzdělání. Podle toho, na čem se stařešinové shodnou, je možné, že vznikne záměr vytvořit Školu jejich tradic a my jim pak budeme pomáhat s crowdfundingem tohoto vznešeného záměru. Ale nepředbíhejme.

Dar od nás (který zahrnuje medicíny, základní stravu a ubytování na 11 dní) je 1200 EUR na osobu. Letenka z Evropy bude stát zhruba 750 EUR a zbytek pobytu (dalších 10 dní) zhruba také 750 EUR. Takže celkem by to mělo být pod 3,000 EUR na dospělého, méně pro děti. 

Tady se můžete podívat, jak daná oblasti vypadá. https://www.rukusamay.com

Po 11 dnech v Ruku Samay budeme pokračovat dále v našem výletě - navštívíme jednu z vybraných ekvádorských eko-komunit, abychom zažili, jak jinak se také může žít. Možná to bude Údolí dlouhověkosti Vilcabamba, možná jiné místo - na cíli pro druhou polovinu výpravy se dohodneme společně v listopadu. Odsud možná ještě vyrazíme políbit moře a hurá zpět do Evropy. 

Já a má žena vyrazíme s našimi 2 malými hochy (1 rok a 5 let).

Neočekáváme, že to bude snadný výlet. Tahle zkušenost pro nás bude nezapomenutelná a těšíme se, co nám přinese.

Těšíme se na vás!

Filip (Atrei) a Kateřina (Katrinael)

Earlier Event: January 18
Medicínský kruh