Video: Jak mít život ještě lepší než sex?

Dlouho pro mě sex bylo tabu. Teprve nedávno jsem zjistil, že sex je tak unikátním zážitkem, protože spojuje dohromady základní principy well-beingu. Lidé tyto principy často zažívají jen při sexu. Přítom aplikací těchto principů v reálném životě můžeme výrazně zvýšit jeho kvalitu. A samozřejmě zpětně i kvalitu sexu :-). 

Podívejte se na záznam přednášky z konference Rise And Shine zde. Níže je pak shrnutí. 

 

1) Realizujeme (jedno z našich) poslání - a to je přirozená reprodukce. Znáte svoje poslání i mimo reprodukci?

2) Pohyb - nám dělá dobře. A nejenom pohyb pravou rukou na myši u počítače. Já rozlišuju tři druhy sportů - vytrvalostní, relaxační a silové. Každý má v mém životě své místo - vytrvalostní ráno na lačno, relaxační několikrát během dne na pár minut, a silový často jen 2 minuty chvíli před jídlem. Jak se hýbete Vy? 

3) Dýchání - sex je zajímavý i tím, že se prostě nutně zadýcháme. Jak často se zadýcháváte a je Vám to příjemné? Líbí se Vám mít v těle tolik kyslíku? Zkuste si jógový plný dech do břicha a tummo "turbo" breathing.

4) Dotek - dřív jsem trpěl nedostatkem doteku. Vlastního (proč bych se měl dotýkat sám sebe?) i ostatních. Ve vztazích jsem zažíval "bezdotykový sex". A pak jsem pochopil, že právě dotek je krásná věc, která se nemusí nutně vázat na vztahy. Prostě někoho pohladím po rameni. Nebo sám sebe. Když mi ztuhne sval, dám si masáž. 

5) Kvalitní jídlo s mírou - když máte při sexu plný žaludek, nebude to stát za moc. Ale když nemáte energii, tak také ne. Co s tím? Jíst kvalitní jídlo, které Vás nepřeplní a přitom dodá dostatek energie. Za mě to je strava založená na vhodných tucích, zelených listech a rostlinných bílkovinách (nikoliv tofu či sojové maso).

6) Emoce, strachy, stresy, myšlenky navíc - jaké asi zažijete milování, když myslíte na problémy v práci? Jakýchkoliv emocí, strachů, stresů, myšlenek je fajn umět se zbavit a zažívat je vědomě. Slouží k tomu třeba technika Mindfulness, nebo dotazování Katie Byron, a další).

7) Jsme přijati tím druhým. To je krásné co? Dokážete přijmout sami sebe, aniž byste k tomu měli toho druhého? Pro mě je důležité cvičení "5 minut v zrcadle". Dívejte se sami sobě do očí a uvidíte jak se budete měnit. Další varianta téhle metody je dívat se láskyplnýma očima do očí druhého člověka. A jen sledovat jak Vám ten druhý odráží Vás samotné. Nemluvit, 5 minut, dostat se opravdu hluboko.

8) Spánek. Chceme líp spát, že? Po sexu to jde skvěle. Čím to? Máme za sebou pohyb. Naplnili jsme své poslání (i když třeba zrovna potomek - výsledek reprodukce - nevzniknul :-). Pořádně jsme se zadýchali. Pravděpodobně jsme nebyli přejedení. Vypustili jsme z hlavy všechny blbiny (bod 6)

Chcete to taky zažít? Zkuste si to! Rád Vám poradím přes skype :-) Anebo přijďte na nějakou mou přednášku či workshop. 

Užijte si skvělý sex i život.