Pobyt ve tmě - 7 dní sebepoznání

Při svém prvním psychedelickém zážitku v životě - s bufo alvarius - jsem zjistil, co to je "rozsvícení", "napojení", blaženost. Výrazně jsem si tím proměnil život a já se začal pídit po tom, jak se dostat k podobným zážitkům s pomocí čistě vlastních schopností.

Zjistil jsem, že klíčem ke štěstí je epifýza (alias šišinka) (viz moje rešerše v angličtině zde) a že jeden ze způsobů, jak epifýzu probudit, je dopřát jí několik dní v absolutní tmě. Do té doby jsem pobyty ve tmě vnímal spíš jako vyrovnání se sám se sebou, přijetí emocí, regeneraci. Najednou to získalo i psychedelický aspekt a tak jsem se rozhodl pobyt ve tmě prozkoumat.

Strávil jsem 7 dní těsně před Vánoci v Místě v srdci u Prostějova, které mě zaujalo svým propracovaným konceptem a velmi dostupnou cenou. Co jsem za těch 7 dní zažil?

Celkově: rozhodl jsem se využít pobyt co nejefektivněji. Dočetl jsem se, že nejsilnější zážitky přicházejí po 10. dni pobytu, a tak jsem zjišťoval, jak bych mohl pobyt "akcelerovat". Využil jsem k tomu kombinaci stravovacích, pohybových, dýchacích a meditačních cvičení, která popíšu níže.

Před pobytem

jsem se rozhodnul nebrat si s sebou vlastní hudbu ani meditace, dost kamarádů mě od toho odrazovalo na facebooku. Zároveň jsem si zopakoval některé jógové cviky, připravil si speciální potraviny a navyknul jsem si popíjet ranní moč. Taky jsem experimentoval s pohybem po bytě v masce přes oči, hrál jsem si s tím pocitem nic-nevidění.

Každý den jsem často cvičil, protahoval se, dělal stojku, dopoledne za mnou chodila místní šamanka Anka s jídlem a vždy jsme si pár minut povídali, jak se mám. 

První den

jsem hodně spal, skvěle si odpočinul a postupně si zvykal na pohyb v prostoru. Pustil jsem si poprvé 4 dohody na místním mp3 přehrávači. I když jsem je dobře znal, najednou to bylo jiné, hlubší. To jsem ještě netušil, že je budu - celé - poslouchat každý den.

Druhý den

jsem začal mít mnohem barvitější, živější a častečně lucidní sny. Několikrát jsem se v noci probudil, uvědomil si sen co se mi zdál, a usnul dál. Když přišla Anka, měl jsem pocit silné změny energie v prostoru, elektrika přicházející zvrchu, velmi příjemné. Z jídla ve tmě se stal extrémní požitek! Ty chutě něčeho co vlastně ani moc nevím co je, a ticho a nulové ostatní vjemy, to je pecka!

Třetí den

jsem se při poslechu 4 dohod zničehonic rozplakal - najednou jsem ucítil poselství, které mi přinesl můj táta (který už skoro 15 let nežije). Zařval jsem si, ucítil obrovskou sílu v srdci a od té chvíle bylo vše trošku jiné. Zároveň jsem zjistil, že po probuzení ze sna můžu ve snu stále být a "promítat" si ho před oči, a v tu stejnou chvíli si třeba zajít na záchod. Tj. byl jsem ve dvou prostorech najednou, zajímavé.

Čtvrtý den

mi Anka řekla, že "už to asi brzo začne". Zeptal jsem se jí co, a ona řekla, že uvidím sám. Jo a začalo. O chvíli později jako by temnota kolem mě přibrala další rozměr. Najednou to nebyla ta plochá tma plná nejistoty, ale projekční plátno mé fantazie. Postupně jsem začal zjišťovat, že si můžu do prostoru "promítat" různé příběhy. Třeba jsem se prošel peklem, nebo letěl tunelem ke hvězdám, nebo si sednul na střípek měsíc. Všechny tyhle zážitky byly čistě vizuální a některé se staly při poslechu 4 dohod.

A jeden bod - přeskočte pokud neradi mluvíte o sexu. 

Čtvrtý den jsem cítil silnou sexuální energii. Pracoval jsem s ní pomocí orgasmické meditace (masturbace spojená s dýcháním a vytahováním energie perineálním tlakem). A v jednu chvíli se vzrušení přehouplo přes únosnou mez a přišla ejakulace. V tu chvíli jsem si uvědomil, co přesně se v těle během ejakulace děje. Rozproudila se mi krev, cítil jsem okamžitou energii, a zároveň jsem cítil obrovský pokles "napojení", zúžení vědomí, a velký chlad. Nešlo mi spát ani vnímat. To trvalo možná i několik hodin. Pak se moje tělo postupně znovu zvědomilo. Každopádně mě to přiblížilo ještě blíž ke konceptu ne-ejakulace, který už dlouho prozkoumávám, ale zatím ho neovládám natolik dobře, abych o něm psal. 

Pátý den

se mi změnil spánek. Začal jsem spát bleskově (pár minut, rozpoznal jsem to při puštěných 4 dohodách, Jarda Dušek stále mluvil o tém samé), a velmi regeneračně. Ve spánku jsem se dostával do jiných prostorů, nepamatoval jsem se na detaily. Vize v těmnotě se prohlubovaly a po pěti dnech jsem dostal chuť si je začít zapisovat. Do té doby jsem přicházející podněty považoval za dozvuky myšlenek "před tmou", teď už jsem tomu začal důvěřovat. Přišlo několik silných inspirací ohledně Mladého kokosu a podpory lidí v transformaci. Zároveň jsem začal víc vnímat sám sebe a svou svobodu a prázdnotu. Že moje vědomí je nádoba na cokoliv, co do něj natáhnu. A že tohle si pak můžu projektovat do tmy kolem sebe. V noci jsem nespal, jen ty bleskové spánky, den mi přišel velmi dlouhý. A zároveň zábavný. Po probuzení z krátkých spánků jsem začal vidět červené světlo ve dvou místech chatky.

Šestý den

se vše prohlubovalo. Zjistil jsem, že "červená" místa v chatce jsou elektrické spotřebiče (topení a mp3 přehrávač). Taky jsem zjistil, že vidím ve tmě "jakési prostorové obrysy", které ale přesně neodpovídaly prostoru. Viděl jsem ve tmě různé obrazce, relativně šedivé, zelené a červené. Den byl intenzívní.

Sedmý den

ráno jsem po stojce uviděl zlaté světlo. Prochází celý mým tělem, rozzařuje mi mozek a celou chatku. Cítím napojení na širší vědomí. Perfektní tečka na konec.

Co se dělo po tmě?

Po výstupu mi několik hodin bylo lehce nevolno. Potom jsem začal vnímat různé pocity, oscilující mezi prázdnou, radostí, smutkem, opuštěností, napojením na Vesmír. V Praze jsem vystoupil z vlaku a tam začal řetězec synchronicit, který mi výrazně obohatil život. A krom toho, první noc "na světle" jsem zažil nejdokonalejší, nejbohatší a nejvíc posilňující sny za svůj život. Jako bych prožil 10 životů během jedné noci. Ráno jsem se probudil v pětiminutovém hurónském smíchu. S podobným pocitem radosti, jako když jsem se "vrátil" z psychedelického zážitku s bufo alvarius.

Moje rituály ve tmě

Pohyb

  • Cvičil jsem dostkrát denně jógu. Mixoval jsem sadu 20 pozdravů Slunci s dlouhými pozicemi jin jógy, ve kterých jsem cítil, jak se mi v těle rozprouďuje energie. U jin jógy doporučuju velmi najít si pozice, kterými se odemykají jednotlivá energetická centra - pánev, bedra, hrudník, krk.
  • Trásl jsem se ve stoje stylem kundalini shaking. Když jsem se po pár minutách zastavil, vnímal jsem energetické pole kolem svého těla.
  • Mnohokrát denně jsem dělal stojku (u stěny), ze které jsem se pak rychle zvednul, opřel o stěnu, nadechl se, vytáhl energii odspodu a zavřenýma očima tlačil pod víčky směrem k čelu. Tím jsem pokaždé aktivoval dost silnou energii, a nakonec to vyvrcholilo zážitkem zlatého světla.

Strava

  • Pil jsem vlastní moč, pokaždé střední proud. Krom naladění se na svou vlastní energii to znamenalo přísun dalšího melatoninu, který z nás v moči odchází.
  • Vodu jsem pil v relativně malém množství (cca litr denně), vždy s octem.
  • Ke snídani jsem měl rozmixované nepasterizované kysané zelí s vodou, dávalo mi energetickou stabilitu.
  • K obědu jsem si dával naklíčené obilí s různými doplňky, jako třeba tahini, atd.
  • K večeři jsem měl smoothie z raw kakaa, mandlového másla,jablíčka a raw bílkovin.
  • Ke konci pobytu, jak jsem v noci přestal spát, jsem začal jíst 2-3 jablíčka v průběhu noci.

Dýchací cvičení

  • 1x denně jsem dělal tummo power breathing po 6 sériích, zakončené vytažením energie vzhůru. Zajímavé a intenzívní.

Ostatní

  • Casto jsem jen meditoval a obracel za zavřenými víčky oči v sloup. To vede k aktivaci šišinky a zpomalení mozku na frekvenci theta.
  • meditoval jsem jen tak zlehka pohledem do tmy, hlubší delší meditace mě tam nějak nebavily, protože vlastně byly automatické a trvalé a tak nebylo třeba déle sedět a jen tak zírat, mohl jsem u toho chodit, atd.